Uniós támogatás logó

Tekintse meg cégünk elnyert pályázatait

Megtekintheti mely pályázatokat sikerült elnyernünk, és milyen fejlesztéseket hajtott végre a Gábli Szerszámgyártó Kft.

Sajtóközlemény

Cím:

Termelőeszköz beszerzése a GÁBLI SZERSZÁMGYÁRTÓ Kft részére

2022. Március 31

Az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával 7,77 millió forint vissza nem térítendő támogatás igénybevételével valósította meg legújabb gépbeszerzését a GÁBLI SZERSZÁMGYÁRTÓ Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A konstrukcióban megfinanszírozott berendezés a Kft tószegi telephelyén került üzembe

Sikeresen lezárult a GÁBLI SZERSZÁMGYÁRTÓ Kft. GINOP-1.2.9-20-2021-00353 azonosító számú termelési kapacitás bővítését célzó projektje, melyet a GINOP-1.2.9-20 számú, Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása című pályázati felhívás keretében valósított meg. A megvásárolt CHEVALIER FSG-3A1224 automata síkköszörű precíziós alkatrészek síkköszörülését teszi lehetővé 600x300mm méretig.

E gép termelésbe állításával, a jelenleg alvállalkozóval történő síkköszörülés szolgáltatásukat, illetve ezt a gyártásban rendszeresen alkalmazott technológiát alvállalkozó bevonása nélkül tudja a projektnek köszönhetően a Kft végezni. Ez nem csak az ár képzésükre lesz kedvező hatással, és tud a vállalkozás nagyobb egyedi engedményeket tenni megrendelői fel, hanem költséghatékonyabbá teszi a termelést és le tudja rövidíteni a szállítási határidőit. A berendezés megvásárlásával olyan termékek gyártásával is tud a Kft foglalkozni, amelyeket eddig nem gyártott, így jelentős technológiai fejlesztést tudott végrehajtani. Számos termékük egyedi megrendelésre készült eddig is. A megrendelői köre és az általuk gyártani képes termékek mérete nagyban függ a gyártható termékek méreteitől. Ezzel a síkköszörűvel megnő a gyártható termékek mérete, így nagyobb gyártmány elemek készítésére lett a tiszavárkonyi vállalkozás képes. Ezzel újabb piaci szereplők igényeit tudják kielégíteni. A profilbővítés vonzataként, és a járvány utáni időszakban, mikor a megrendelőink is visszatérnek az eredeti termelési volumeneikhez a létszám bővítésre, munkahely teremtésre is lesz lehetőség.

Jelen projekt a vállalkozás kínálati palettájának szélesedését eredményezte. A jelenleg végzett tevékenységük olyan szolgáltatással bővült, amelynek elvégzésére saját tulajdonú gép hiányában önállóan nem voltak képesek.

A berendezés megvásárlásához a GÁBLI SZERSZÁMGYÁRTÓ Kft.7,77 millió vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A berendezést a GÁBLI SZERSZÁMGYÁRTÓ Kft. tiszavárkonyi telephelyén (5092 Tiszavárkony Somogyi Béla út 4/2. HRSZ: 370/3) helyezte üzembe.

További információ kérhető:

Gábli Zoltán ügyvezető

gabli.zoltan@t-online.hu